Erfaring er ikke nødvendig
Vi hjælper alle vores elever

præcis hvor de er

SPECIELT DESIGNET DANSEKURSUS – KUN TIL DIG

Hos Diamond Dance i Aarhus kan du lære en bred vifte af dansestilarter fra den klassiske vals til den festlige salsa, alt efter, hvad du mest er tiltrukket af.

Dans er en fantastisk måde at udtrykke sig på, og ved at lære de unikke karaktertræk ved hver dans vil du også opdage nye sider af dig selv. Uanset hvilke danse du gerne vil fordybe dig i, sammensætter vi et personligt danseforløb, der er målrettet dine ønsker, behov, interesser og målsætninger.

HVILKE DANSE ER DINE DANSE?

Uanset hvilket humør du er i, har vi helt sikkert nogle danse for dig. Munter cha-cha-cha, romantisk rumba eller passioneret tango? Vælg dine danse og lad os komme i gang!

Ingen anden dans fanger den dramatiske styrke og romance i relationen mellem to dansere som Tangoen. Tango har sin spæde oprindelse i slumkvartererne i Buenos Aires, Argentina. Blandt tidens mange kulturer opstod Tangoen som en fusion mellem spansk folkedans og to andre af tidens danse, "Tangano" og den cubanske “Habanera”. Tango har en fast, mere kompakt dansefatning, der adskiller den fra andre standarddanse. Dette look underbygger kontrasten mellem det maskuline og feminine samt lidenskaben mellem de to dansende.

TANGO

Den klassiske dans fra de store ballrooms i Wien forbliver en af de mest fortryllende og medrivende danse. Selvom trinmønstrene er enkle kræver teknikken meget af danserne, når de forsøger at fange dansens yndefulde udtryk. Wienervalsen siges at have sin oprindelse så langt tilbage som 1500-tallet. Wienervalsen blev udviklet gennem århundreder af både komponister og dansere med en række forskellige baggrunde. Dansen nydes ikke kun i Europa, men også i USA, da den er blevet brugt i mange store filmproduktioner.

WIENERVALS

Foxtrotten blev oprindeligt introduceret i den victorianske æra og er vokset og ændret gennem årene til en glidende og smuk dans bestående af bløde og flydende bevægelser. Gulvet er et lærred, og dine fødder er pensler, der glider over gulvet. Foxtrot danses til langsom, middel og hurtig musik. Det er en jævn og progressiv dans præget af lange flydende bevægelser over dansegulvet, Foxtrot kan danses i to unikke stilarter: social og formel.

FOXTROT

Selvom valsen stammer fra det nordlige Østrig og det sydlige Tyskland, så har den nuværende udgave af den langsomme vals sin oprindelse i England omkring 1910 og giver mere mulighed for at posere og for et mere kunstnerisk udtryk; det gør dansen mere spændende at udføre og se på. Vals har en elegant yndefuldhed med et romantisk og undertiden melankolsk udtryk. Fødderne forbliver i kontakt med gulvet og skaber et glat glidende udtryk. Grundtrinet og valsens teknikker forbereder danserne på glatte og elegante bevægelser, en færdighed, der er nødvendig for en række forskellige danser.

VALS

Hustle opstod i 1970’erne og er fortsat en af de mest populære natklubdanse i dag. Drejninger, spins og wraps er nogle af mange spændende komponenter i Hustle. Den stærke bas beat i musikken er grundlaget for de spændende og tempofyldte bevægelser. Når man som danser bliver mere erfaren, gøres Hustle mere indviklet og der tilføjes synkoperinger som forstærker dansens disco-look. Efterhånden som dine færdigheder forbedres, bliver dette meget naturligt.

HUSTLE

Mange tror, at Salsa stammer fra Mambo, da dansene har flere lighedspunkter i trinkombinationerne. Siden sin oprindelse har salsamusikken udviklet sig rytmisk over mange års økonomiske, politiske og sociale ændringer. Salsa er en at de vigtigste latinamerikanske danse for at kunne begå sig socialt på dansegulvet. Salsa er en aktiv, energisk og rytmisk dans. Den bygger på en stærk forbindelse i mellem de to dansende, som gør det muligt at opnå præcise føringer med flydende bevægelser til fælge, hvilket skaber det dynamiske flow, som Salsa er så kendt for.

SALSA

Rumba stammer fra Havana i 1890'erne og blev introduceret i USA i slutningen af 1920'erne. Inspireret af afrikanske og cubanske rytmer kan en Rumba bruges på tværs af en række musikalske genrer. I Rumba vises en sanselig hoftebevægelse og flirtende attitude danserne imellem. Dansens flydende bevægelser og romantiske stemning gør denne dans ekstremt alsidig og kan bruges i en række forskellige genrer og musikstilarter.

RUMBA

Som en udløber fra Mambo, blev Cha Cha Cha, oprindeligt kaldt "Triple Mambo", et navn, der blev ændret i 1950'erne til "Cha Cha Cha", efterhånden som latinamerikansk dans blev mere og mere populær. Cha Cha blev oprindeligt danset til Mambo-musik, og Cha Cha’s to ekstra split-trin blev indsat i hver af Mambos pauser - så 4. taktslag blev delt i to - for at kompensere for langsommere musik. Dansernes ben og hofter bruges til at producere stærke rytmiske bevægelser, der komplimenterer musikken. Cha cha er en livlig og sjov dans, fyldt med en spændende, animeret energi.

CHA-CHA-CHA

Mambo blev først præsenteret på en natklub i Havana i 1943, derefter gik der kun en kort årrække, før den fik momentum og popularitet i New York og nød en temmelig lang periode med succes. Som følge af relativt nylige sange og film, der fremhæver Mamboen, har denne dans genvundet sin popularitet. Mambo er en tempofyldt og krydret dans, der er kendetegnet ved stærk Cuban Motion, staccato-bevægelser og rytmiske udtryk i kroppen; som hjælper med at skabe en række spændende retningskift, drejninger og spins.

MAMBO

East Coast Swing er en ægte amerikansk dans, der også er kendt som "Triple Swing” og er meget alsidig med et udvalg af genrer og tempoer. Dansen stammer helt tilbage fra 1920’erne, og er fortsat en populær dans blandt alle aldersgrupper. East Coast Swing er normalt en stationær dans, den er aktiv og tempofyldt; fyldt med en række spins, spark, vendinger og rytmeskift. Vægten er for begge dansere fremadrettet for at sikre en svag bounce-effekt, der ligeledes er at finde i musikken.

EAST COAST SWING

Direkte relateret til East Coast Swing, adskiller West Coast sig ved at imødekomme kravene til en mere afslappet og loose musikalsk stil. Siden sin oprindelse er West Coast Swing forvandlet til en "Slot" dans, der giver danserne mere plads til bevægelse og individualitet på overfyldte dansegulve. West Coast Swing er flydende og uden nogen bounce, og giver mulighed for flere drejninger, spark og spins. Denne dans er let at variere til forskellige tempoer.

WEST COAST SWING

Bolero kan beskrives som en kombination af glidende bevægelser, rene linjer med et latinamerikansk tilsnit. Bolero er traditionelt forbundet med romantik og intim sensualitet. Essencen af mange moderne og traditionelle kærlighedssange er effektivt indkorporeret i Boleroen. I de svævende “rise & fall” og lange, fejende sidetrin demonstreres dansens elegance og sofistikerede lidenskabelig. Ved hjælp af omfavnelser, pauser og vendinger udtrykker Boleroen effektivt en romantisk skønhed.

BOLERO

Merengue er den nationale dans i Den Dominikanske Republik, hvor den opstod i begyndelsen af 1800'erne. Merengue ankom til New York så tidligt som i 1940'erne og blev gradvist en del af den latinamerikanske danse- og musikscene. Merengue hjælper med at skabe forståelsen af hoftebevægelse gennem dens marcherende forlæns, baglæns og sidelæns trinkombinationer og giver en alsidig og spændende latinamerikansk oplevelse. En enkel og sjov dans, der er let at føre og følge, hvilket giver mindre tanke og mere nærvær.

MERENGUE

Tango musik og dans opstod i det multikulturelle Buenos Aires i slutningen af 1800-tallet. I starten af 1900-tallet svømmede den første Tangofeber ind over Europa fra Argentina, først i Paris, så London og Berlin og siden resten af Europa. Tangoen er en passioneret og intens oplevelse af et møde i tæt omfavnelse mellem to mennesker i den korte tid dansen varer. Trin og teknikker skiller sig ud fra de øvrige danse med en mere introvert tilgang, som byder på en indre oplevelsesrejse.

ARGENTINSK TANGO

Jive har baggrund i en række populære Amerikanske danse fra 1930’erne, som Jitterbug, Boogie-Woogie, Lindy-Hop, East Coast Swing, Shaq, Rock’n Roll m.fl. Jive er en festlig og livlig dans med høj energi, fjedrende fodled og knæ og rolig overkrop. De grundlæggende elementer er chassés (tripplesteps), rocksteps, flicks, kicks og spins. Er du til høj puls og tempo er Jive dansen for dig.

JIVE

Paso Doble er en teatralsk dans med dramatik, atmosfære og stemning fra spansk tyrefægtning samt elementer fra andre spanske folkedanse. Dansen som vi kender den idag er udviklet i Frankrig, hvorfor en del af termerne er franske. Paso Doble er en marcherende folkedans, med ingredienser fra Flamenco og scener fra tyrefægtning, hvor Herren er i rollen som tereadoren og damen illuderer hans røde kappe.

PASO DOBLE

Vi bruger cookies for at sikre os, at brugerne får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Du kan læse mere om vores politik, samt ændre dine indstillinger her.

Accept